Kategoriarkiv: Nicolas Dalby

Endelig! Første MMA-kamp med en dansker i 2021 er på plads

Jonas Mågård pryder plakten til det kommende stævne i Polen. Credit: FEN

Der har været stille i dansk MMA i 2021. Men nu blæser det igen, og en dansker skal atter i aktion, når Jonas ’Shark’ Mågård forsvarer sin titel hos det polske forbund, FEN.

Jonas Mågård leverede en fremragende præstation, da han i slutningen af november vandt på udebane i Polen, og samtidig erobrede han bæltet i bantamvægt hos forbundet FEN.

Og den 28-årige dansker hviler ikke på triumfen. Han er klar til et hurtigt titelforsvar.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her hos saxo.com.

D. 27. marts i byen Lodz skal han atter i buret, som er det samme sted, hvor han vandt i november. Hvem han skal møde er endnu ikke offentliggjort. Dkfight har været i kontakt med Jonas Mågård, men han vil gerne vente med at give et interview indtil modstanderen er blevet meldt ud.

Der er dog ingen tvivl om, at Jonas Mågård ser frem til kampen. Det fastslog han på Facebook i dag.

Time to release the SHARK 🦈Who is with me March 27th #teamshark📸: @akiravisuals #champ #fight #mma #poland #denmark #fen #sweden #bjj #kickboxing #boxing #k1 #wrestling #fit #vegan

Slået op af Jonas "Shark" Mågård. MMA FighterMandag den 22. februar 2021

Forrig kamp endte i en skandale

FEN har gjort en optakttrailer klar til det kommende stævne. Se herunder:

Jonas Mågård har været inde i en forrygende stime. Han har vundet 11 af sine seneste 12 kampe. I sine fire sidste kampe har han slået modstandere med en positiv rekordliste.

Jonas Mågård fik stor opmærksomhed blandt de polske mma-fans, da han vandt over polakken, Sebastian Romanowski.

For det første blev Romanowski sat på plads i alle fem omgange, og for det andet valgte kamplederen faktisk at stoppe polakken, hvorefter han startede kampen igen. Det fik Mågård til at kalde dommeren korrupt.

Læs og se hele sagen her.

Forhåbentlig kommer der snart flere datoer på danskere i aktion. Forleden teasede Nicolas Dalby for en kamp i horisonten, men intet er officielt på plads endnu.

LÆS OGSÅ: SÅ MASSIVT ET SPRING TAGER DALBY PÅ RANGLISTERNE EFTER SEJR I UFC

Så massivt et spring tager Dalby på ranglisterne efter sejr i UFC

Der er god grund til et stort smil. Dalby er strøget frem på ranglisterne i MMA. Foto: @cagewarriors – Dolly Clew.

Han kom, så, sejrede og tog et massivt spring på ranglisterne. Sådan er konklusionen efter Nicolas Dalbys sejr natten til søndag over Daniel Rodriguez.

Nicolas Dalby har holdt lidt afslapning i USA efter sin kamp ved UFC 255, men på ranglisterne har han ikke ligget stille. Tværtimod. Her han har taget et voldsomt spring.

Det største spring sker hos fightmatrix.com. Her rykker Dalby 27 pladser frem og ligger nu nummer 37 i verden i weltervægt.

Foto: Fightmatrix.com

Hans bedste placering på den rangliste kom sidste år, hvor han efter sin sejr over Alex ‘Cowboy’ Oliveira ved UFC Fight Night i Royal Arena var oppe som nummer 31 på ranglisten.

LÆS OGSÅ: DISSE ORD SÆTTER DALBYS MODSTANDER PÅ NEDERLAGET I NAT

Før kampen mod Daniel Rodriguez sagde Dalby således til Dkfight om ranglisterne, hvis han vandt.

– Så er jeg tilbage, til der hvor jeg var efter sejren over Alex Oliveira i Royal Arena. Så der er en god mulighed for at springe frem.

Den vurdering var helt rigtig.

Se hele ranglisten her.

Ryger helt op som nummer 28 i UFC

Hos World MMA Rankings tager Dalby også et massivt spring. Før weekendens kamp var han ikke i top-50, men nu ligger han nummer 36. Den rangliste gælder for kæmperne inden for alle forbund.

Foto: World Ranking MMA

World MMA Rankings har også en rangliste kun for kæmperne i UFC. Her ligger Dalby nummer 28. Og dermed er Dalby lige nu den danske kæmper, der ligger højest på ranglisten. I letvægt ligger Mark O. Madsen nummer 38.

Se Dalbys placering her.

Foto: World Ranking MMA

Og tendensen fortsætter. Hos tapology.com tager han igen et godt spring frem. Før kampen lå Dalby nummer 41, og nu ligger han nummer 34.

Se hele listen her.

Se hele listen over weltervægt her. Foto: tapology.com

Top 15 i UFC er det første mål

Det er rigtig godt med placeringerne hos de forskellige ranglister, men der er kun én liste, der tæller, når man er kæmper i UFC. Og det er naturligvis UFC’s egen rangliste.

LÆS OGSÅ: YES! DALBY VINDER I LAS VEGAS EFTER STÆRK OG KLOG INDSATS

Den starter fra top 15, og netop top 15 er det første mål, Dalby har i nær fremtid. Målet fremstår på hans Instagram profil, og han slog det fast igen efter sejren over Rodriguez.

– Jeg føler helt sikkert, at jeg har evnerne til at være med i top 15 eller top 10, sagde han ifølge mmajunkie.com og fortalte, at han selv vurderede, at hans kondition var en af de absolut bedste i vægtklassen.

Snart vender Nicolas Dalby sikkert tilbage i træningslokalet. Han har dog vist, at der er plads til lidt ferie i USA. Se herunder.

Disse ord sætter Dalbys modstander på nederlaget i nat

Daniel Rodriguez og Nicolas Dalby ansigt til ansigt ved indvejningen i fredags. Foto: @ufc

Daniel Rodriguez fandt Nicolas Dalbys sejr i nat tvivlsom, men amerikaneren måtte se nederlaget i øjnene på sit hotelværelse.

Med en tydelig skramme under øjet, satte Daniel Rodriguez ord på nederlaget til sin danske overmand. Amerikaneren sad i en hvid T-shirt på sin seng på et hotelværelse og lavede et statement til sin profil på Instagram.

– Dalby vandt kampen. Antageligvis, kan man sige. Hvis du kigger på tallene, så vil jeg sige, at jeg vandt.

Rodriguez har ret i, at der kan findes tal, der vil bakke hans påstand op, men Dalby var den mest aggressive i det meste af kampen, og alle tre dommere ved UFC 255 i Las Vegas havde ’Lokomotivo’ som vinder.

Billede
Her er dommersedlerne fra opgøret mellem Rodriguez og Dalby. Foto: @ufc

Rodriguez virkede skuffet, men ikke rasende, da Dalby fik rakt armen i vejret af kamplederen, efter afgørelsen blev annonceret.

Se herunder.

Vil komme tilbage stærkere

Rodriguez var favorit op til kampen. Han fik sin debut i UFC i februar og havde kæmpet tre kampe i verdens største forbund før kampen mod Dalby.

Amerikaneren havde vundet alle tre kampe, men danskere gav ham det første nederlag i UFC.

– Det er, hvad det er. Jeg er stadigvæk i UFC, og jeg vil stadigvæk kæmpe. Jeg vil stadigvæk levere et røvfedt show, sagde han på Instagram.

YES! DALBY VINDER I LAS VEGAS EFTER STÆRK OG KLOG INDSATS

– Måske gjorde jeg ikke nok i dommernes øjne denne gang. Men, fuck det, det er, hvad er det, og jeg kommer tilbage stærkere.

Nicolas Dalby sagde på pressemødet efter kampen, at det var meget tæt opgør. Han mente, da kampen lige var slut, at afgørelsen ville blive 50-50. Han mente, at der var nogle åbninger i kampen, han ikke fik udnyttet, men naturligvis var han tilfreds med sejren.

Se hele interviewet til pressemødet herunder.

Nicolas Dalby har nu vundet 19 kampe, tabt 3, én er endt uafgjort og to kampe er erklæret no contest.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her hos saxo.com.

Yes! Dalby vinder i Las Vegas efter stærk og klog indsats

Nicolas Dalby vandt med hårde spark, kondition og klog taktik over favoritten, Daniel Rodriguez. Foto: @ufc

Nicolas ‘Lokomotivo’ Dalby kæmpede med en klog strategi og vandt fuldt fortjent over Daniel Rodriguez på point.

Nicolas Dalby fik en stor skalp i UFC, da han i nat ved UFC 255 vandt over Daniel Rodriguez i Las Vegas efter en klog og stræk indsats.

Den hårdtslående amerikaner havde vundet alle sine tre kampe i UFC, men Dalby fik slettet den statistik, og samtidig har bookmakerne måske tabt nogle penge, for de havde Rodriguez som en stor favorit.

Allerede under opvarmningen var danskeren i fuld fokus. Han viste glimt af forsøg på nedtagninger, og det blev også en af nøglerne i kampen.

Se herunder.

https://twitter.com/UFCEurope/status/1330305676032270338?s=20

Dalby kom først ind i APEX hallen til nationalmelodien “Der er et yndigt land” og med Dannebrog over skuldrene.

https://twitter.com/UFCEurope/status/1330318833517801472?s=20

I buret begyndte den berømte ring announcer Bruce Buffer at råbe kæmpernes navne op, og Dalby virkede fuld fokuseret på den opgave, der stod over for ham.

1. omgang med hård træffer

Kampen gik i gang, og med sin eminente sparketeknik indledte danskeren kampen fra distancen, og holdt sig fra at tage et regulært slagsmål med Rodriguez.

Og amerikaneren blev måske lidt for fokuseret på Dalbys spark, for lige pludselig krydsede danskeren med en højre, der næsten sendte Rodriguez i gulvet. Fremragende sekvens.

Se slaget herunder.

https://twitter.com/UFCEurope/status/1330320368742129665?s=20

Dalby fortsatte sin taktik med at kæmpe fra distancen, og flere gange slog Rodriguez huller i luften, når Dalby fjernede sig fra slagene.

Amerikaneren kom dog godt igen de sidste 30 sekunder, og fik Dalby presset tilbage.

Alt i alt en lige omgang, men Dalby var mest agressiv.

2. omgang med klog taktik

Dalby fortsatte med at kæmpe fra distancen, og Rodriguez forsøgte med en nedtagning. Det endte i stedet med en clinch, hvor Dalby fik en træffer ind på vej væk.

Dalby havde måske mærket, at Rodriguez ikke havde en stor styrke i clinchen, for kort efter forsøgte Dalby selv med en nedtagning. Den kom ikke, men han virkede stærkeste i clinchen.

Samtidig begyndt Dalby at leve op til sit øgenavn: “Lokomotivo”. Amerikaneren hev efter vejret, mens Dalby kørte på. Men med fornuft. Og Rodriguez ligende en mand, der stod i en kamp, der var blevet helt anderledes, end havde regnet med.

Dalby ramte flere gange med sine spark og forsøgte i slutningen af omgangen med endnu en nedtagning. Den kom ikke, men det betød, at Rodriguez fik respekt for Dalbys nedtagningsforsøg.

3. omgang med dansk overskud

I starten af omgangen var Dalby tæt på at ramme med en hård træffer. Og igen holdt danskeren sin distance. Hvilket helt klart var til hans fordel.

Det var konstant Dalby, der gik frem. Dalby fintede nedtagninger og Rodriguez virkede forvirret. Samtidig stod amerikaneren på flade fødder, mens Dalby fødder fløj gennem luften med spark.

Dalby forsøgte med flere nedtagninger. Desværre kom den aldrig, men han var helt sikkert den aggressive, og den kendte kommentator Joe Rogan fastslog, at Dalby vandt den tredje omgang.

Rodriguez løftede armen i vejret, da kampen sluttede, men det var alt for tidligt. Se herunder.

Vandt med alle dommerstemmer

Kæmperne stod klar med kamplederen imellem sig, og Bruce Buffer råbte afgørelsen op: “30-27, 29-28, 29-28 and the winner Nicolas ‘Lokomotivo’ Dalby!”

Dalby var naturligvis mega glad, og Rodriguez så en smule overrasket ud, men de to kæmpere takkede høfligt hinanden for kampen.

Se den glade Dalby herunder.

Lige efter kamp en gav Dalby denne reaktion.

https://twitter.com/UFCEurope/status/1330332992934436864?s=20

Lyn-analyse af kampen

Det var helt klart en tæt kamp, og på udebane i Las Vegas mod en amerikaner skal der stadigvæk noget til at få sejren på point. Og Dalby vandt den klart. Rodriguez fik aldrig gang i det slagsmål, han ønskede – og det var Dalbys kloge taktik, der sikrede det.

DALBY KLARER VÆGT – OG MODSTANDEREN HAR BARSK FORUDSIGELSE

Sejren er vital for Dalby. For det første bringer det ham højt op på ranglisterne, og han kan hurtigt komme i spil til en større kamp.

For det andet fik han oprejsning fra kampen på Fight Island, og for det tredje er der sikkert en kontraktforhandling med UFC inden længe, der ville et nederlag i nat måske være endt med at exit fra det største forbund i verden.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her hos saxo.com.

Dalby har set nattens modstander an og sender en advarsel

Hele MMA-Danmark hepper med, når Nicolas Dalby i nat atter går i buret. Foto: @cagewarriors – Dolly Clew

Nicolas Dalby har en advarsel til Daniel Rodriguez. Dalbys hænder har det rigtig godt og er klar til at hagle slag afsted.

Dalby og Rodriguez stod i går ansigt til ansigt for første gang. Dalby havde Dannebrog over skuldrene og blikket stift rettet på sin modstand. Der var ingen håndtryk, men begge lavede et respektfuldt nik til den anden. Dalby har respekt, men han er ikke skræmt og giver en advarsel på forhånd.

– Mine hænder har det rigtig, rigtig godt, siger Nicolas Dalby til Dkfight.

Rodriguez viste i sin seneste kamp, at han kunne tage rigtig mange slag. Et sving sendte ham i gulvet i første omgang, og modstanderen overdængede straks Rodriguez med slag, men alligevel formåede amerikaneren at komme op, og i stedet stoppede han sin modstander.

Heldigvis er Dalbys hænder klar på at sende endnu flere slag afsted.  

– Han bliver ikke nem at stoppe. Men hvis det kræver 25 slag i træk, så er der plads til det.

Sådan her så det ud, da Rodriguez og Dalby mødte hinanden.

https://twitter.com/UFCEurope/status/1329865400767672324?s=20

Dalby har set en mulighed mod Rodriguez

Oprindeligt var Orion Cosce modstanderen til UFC 255. Men han blev skadet, og i stedet blev kampen mod Daniel Rodriguez, der også havde en modstander, der trak sig med en skade.

Og byttet med Rodriguez i stedet for Cosce vækker kun begejstring.

– Jeg tænkte fedt. Han kommer til at lave en mere seværdig kamp.

– Han kommer for at slås og for at være en del af en kamp, hvor der er masser af action. Og det giver mig muligheder for at kunne afslutte.

Hvad tænker du på?

– Jo mere offensiv en fighter er, desto flere åbninger kommer der, konstaterer Dalby.

– Han har en ret oprejst stil. Han har også en baggrund fra Muay Thai. Han er en udpræget striker, og wrestling er helt klart hans svaghed.

– Han lader sig nemt trække ind i et slagsmål. Han kan godt lide at bytte slag. Bliver han slået, så vil han give igen lige med det samme.

Det bliver med garanti et brag, når disse to mænd tørner sammen. Foto: @ufc

Det fjollede spørgsmål

Dalby er ikke den eneste, der har sendt en advarsel. Rodriguez er sikker på, at han vil stoppe danskeren.

– Jeg skal bare ud og kæmpe en dominerende kamp. Jeg kommer til at afslutte kampen, så hurtigt jeg kan. Jeg vil bare være tålmodig og lad ham komme til mig.

– Jeg ved, at jeg vinder på knockout, det er bare et spørgsmål om hvornår i kampen, har Daniel Rodriguez udtalt til ufc.com.

DALBY: DET HER BETYDER LØRDAGENS UFC-KAMP FOR MIN KARRIERE

Daniel Rodriguez har haft 14 kampe. Han har et nederlag, der kom på en split decision. Resten har han vundet. Syv på KO/TKO, fire på submission og to på point.

Vil du prøve at stoppe ham eller blive det en kamp, der går tiden ud?

– Det er et fjollet spørgsmål, for alt kan ske, siger Nicolas ‘Lokomotivo’ Dalby med et smil, og gør det klart, at han er klar på tre hårde omgange.

– En af mine forcer er min udholdenhed. Jeg er her for at vinde den her kamp. Det er lige meget hvordan. Det vigtigste er, at jeg vinder.

– Jeg vil gerne vinde kampen overbevisende, og det kunne være fedt, hvis det blev sluttet af på et smukt head kick.

Reklame: Træf de rigtige og mest sikre beslutninger. Køb her – 184,95

UFC 255 afholdes i UFC’s egen bygning, der hedder APEX, og som ligger lidt uden for Las Vegas. I APEX står en fast octagon. Men den er mindre end et normalt bur.

VIDEO: EFTER I NAT KAN OND MEGAKAMP BLIVE EN REALITET I BELLATOR

– Det er ikke noget problem. Nu har jeg ikke målt det med en tommestok, men jeg tror, at det er samme størrelse som i Cage Warriors, fortæller Dalby, der har haft syv kampe hos Cage Warriors i sin karriere.

– Og det kan godt være, at det er et mindre bur, men det er helt sikkert større end i Rumble Sports, griner Dalby med henvisning til sin klubs lokaler.

Reklame: Støt Nicolas Dalby i UFC – køb en T-shirt her.

Og til sidste en god advarsel. Husk at sætte vækkeuret. Nicolas Dalby går ifølge Viaplay i buret klokken 2 natten til søndag.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her hos saxo.com.

Dalby klarer vægt – og modstanderen har barsk forudsigelse

Rodriguez er bookmakernes favorit i kampen mod Nicolas Dalby. Foto: @ufc

Nicolas Dalby klarede den tilladte vægt på 170 pund præcist, men han klarer sig ikke igennem kampen, lyder Rodriguez’s forudsigelse.

Kæmperen i UFC har ofte en vane med at komme med en forudsigelse for kampenes resultater. Det gælder også for UFC 255 i Las Vegas. Men først skulle indvejningen klares.

Til indvejningen i UFC har kæmperen et tidsrum på to timer, hvor de skal klare vægtkravet i deres vægtklasse. Efter godt 40 minutter kom Dalby på vægten, og hurtigt blev der råbt “170 pounds”, der er vægtkravet i weltervægt.

170 pund svarer til 77,1 kg.

Reklame: Træf de rigtige og vigtige beslutninger baseret på viden. Køb her – 184,95

Dalby bar et sort mundbind og spændte musklerne foran alle kameraerne og trådte væk.

Tidligere havde han slået et billede op på Instagram, hvor han fastslog, at vægtcuttet gik godt.

– Cuttin’ weight, it’s going great even though it’s been a day since I ate. I don’t hate, I just appreciate but I can’t wait to rehydrate and then decapitate, skrev han.

Se opslaget herunder.

Modstanderen var lidt tungere

Cirka ti minutter efter Dalby kom modstanderen Daniel Rodriguez på vægten. Den sagde 170,5, I UFC må kæmperne veje et pund over den tilladte vægt, når der ikke er tale om en titelkamp.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-13.png
Reklame: Inspirerende opskrifter til både fest og hverdag – kan købes lige her hos saxo.com

Dermed er kampen officielt klar. Dalby kaldte det ‘battle of the ink’, da begge kæmpere har store tatoveringer. Sådan her så det ud, da Dalby og Rodriguez var på vægten.

Og herunder face to face.

https://twitter.com/UFCEurope/status/1329865400767672324?s=20

NICOLAS DALBY MED KLAR UDMELDING PÅ RONSONS BRUG AF DOPING

Daniel Rodriguez har masser af selvtillid. Amerikaneren fik sin debut i UFC i februar og har haft tre kampe i verdens største forbund. Alle tre kampe har han vundet.

Og til kampen mod danske Dalby har han en klar forudsigelse for udfaldet.

– Jeg skal bare ud og kæmpe en dominerende kamp. Jeg kommer til at afslutte kampen, så hurtigt jeg kan. Jeg vil bare være tålmodig og lad ham komme til mig. Jeg ved, at jeg vinder på knockout, det er bare et spørgsmål om hvornår i kampen, siger Daniel Rodriguez til ufc.com.

Læs hele interviewet med ham her.

Daniel Rodriguez var i store problemer i sin seneste kamp, men lavede et utroligt comeback og stoppede sin modstander. Læs meget mere om Rodriguez her.

VIDEO: EFTER I NAT KAN OND MEGAKAMP BLIVE EN REALITET I BELLATOR

I følge Viaplay går Dalby i buret omkring klokken 2 natten til søndag.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her hos saxo.com.

Nicolas Dalby med klar udmelding på Ronsons brug af doping

Jesse Ronson blevet testet positiv for doping få dage før sin kamp mod Nicolas Dalby i UFC. Foto: @ufc – instagram.

Nicolas Dalby tabte til Jesse Ronson i juli, men Ronson var dopet, og danskeren har et statement klar til canadieren.

På Fight Island tabte Dalby på submission til Jesse Ronson. Den afgørelse blev i dag slettet af UFC og gjort til en såkaldt no contest, da Ronson har fået en straf for brug af doping.

Danskeren har naturligvis fulgt sagen, og beskeden på Twitter var klar.

“Retfærdighed er sket fyldest,” skriver han på det social medie.

Se beskeden herunder.

Jesse Ronson fik taget den positive test den 22. juli. Blot få dage før kampen mod Dalby. Efter stævnet blev Ronson tildelt den lukrative titel som ‘Performance of the night’, der samtidig giver kæmperen 50.000 $ – ca. 315.000 kr.

LÆS OGSÅ: DALBY FÅR SLETTET NEDERLAG I UFC! MODSTANDER TAGET FOR DOPING

Den tidligere UFC-kæmper, Stevie Ray, holder sig ikke tilbage. Han skriver til Dalby, at Ronson burde betale danskeren penge for sit snyderi, hvorefter Ray kalder Ronson for et, ja, ikke særlig pænt ord. Se selv herunder.

Credit: @twitter – @StevenRayMMA

Vidste UFC, at Ronson var testet positiv for doping?

Ronson har nu fået en straf på 20-måneders karantæne for doping med et anabolt steroid. Han hævder selv, at det må være kommet i hans krop ved et uheld.

Det er uklart, om UFC har vist, at Ronson var dopet, da kampen blev kæmpet. Gjorde UFC det, så ligner det en regulær skandale.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-12.png
Reklame: Den anmelderroste bog om Barack Obama kan købes her hos saxo.com

Ronson kæmper normalt i letvægt, men tog med kort varsel en kamp mod Dalby i weltervægt.

Efter nederlaget skrev Dalby sådan her på Instagram:

– Well that’s fucking disappointing! And that just shows how crazy my job is. You don’t get a return match the next week. You don’t get to start the song over. Props to Jesse for taking the fight on short notice. I never underestimated him one second and congratulations to him!

Herunder hele opslaget.

Det opslag må helt sikkert føles mærkeligt at se tilbage på i dag. Men forhåbentlig tager sagen ikke fokus væk fra Dalbys kommende opgave, når han natten til søndag skal i kamp mod amerikaneren Daniel Rodriguez.

Læs herunder, hvor meget, der på spil for Nicolas Dalby.

DALBY: DET HER BETYDER LØRDAGENS UFC-KAMP FOR MIN KARRIERE
Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her.

Dalby: Det her betyder lørdagens UFC-kamp for min karriere

Nicolas Dalby lægger ikke skjul på, hvilken betydning et nederlag i hans kommende kamp kan få i UFC. Foto: @cagewarriors – Dolly Clew.

Alvoren er ikke til at tage fejl af. Meget er på spil, når Nicolas ‘Lokomotivo’ Dalby møder Daniel Rodriguez natten til søndag ved UFC 255.

Nicolas Dalby drikker en slurk af sin varme te. Nedtællingen til hans kamp i UFC er for alvor i gang.

Han smiler.

Klokken er 11 onsdag morgen i Las Vegas. Han sidder på sit hotelværelse. Han udstråler overskud og ligner på ingen måder den mand, der gik med bøjet hoved efter nederlaget i sin seneste kamp.

Her tabte han på submission til canadiske Jesse Ronson i første omgang på Fight Island i slutningen af juli.

Et nederlag, der har lagt pres på ham.

Taber han til Daniel Rodriguez natten til søndag, kan det betyde et exit fra UFC.  

– Det er højest sandsynligt make or break. Det ligger i baghovedet. Der er ikke så mange, der taber to kampe i træk, og som så får lov at fortsætte i UFC.

Han smiler stadigvæk over Facetime, da han laver sin alvorlige konstatering. Årsagen er lige til.

– Det er ikke der, mit fokus er. Jeg glæder mig til at præstere. Jeg føler mig meget tilpas.

– Træningen har været rigtig, rigtig god. Jeg skal ind og gøre alt, hvad jeg kan for at være den bedste udgave af Lokomotivo.

LÆS OGSÅ: CHOK! NICOLAS DALBY STOPPET I FØRSTE OMGANG PÅ FIGHT ISLAND!

Sejr vil rykke på ranglisten

Sidste sommer fik Dalby en kontrakt med UFC for fire kampe. Han vandt den første over brasilianske Alex ‘Cowboy’ Oliverira i september 2019.

Den næste kamp tabte han til Ronson, og efter den tredje kamp kan en kontrakt allerede forlænges. Men kontraktsnak er ikke et tema.

– Det har der ikke været en snak om lige pt.

Alle kæmperne ved det. Præsterer de ikke i UFC, så kan de blive cuttet. Det er vilkårene.

Heldigvis går det også den anden vej. En sejr vil bringe Dalby frem på ranglisterne og mod endnu større kampe.

– Absolut. Så er jeg tilbage, til der hvor jeg var efter sejren over Alex Oliveira i Royal Arena. Så der er en god mulighed for at springe frem.

Dalby og hans modstander til kampen ved UFC 255. Foto: @ufc – instagram.

Der findes mange ranglister i MMA. Hos Tapology.com er Dalby rangeret som nummer 41, mens modstanderen Rodriguez er nummer 34.

Hos MMA World Rankings er Rodriguez 35, mens Dalby er røget ud af top 50.

Kan en sejr ikke bringe dig endnu længere frem end efter kampen mod Oliveira? Du møder en amerikaner, der har vundet tre UFC kampe i år?

– I min bog er Rodriguez ikke lige så kendt som Oliveira. Rodriguez er ubeskrevet blad. Jeg havde i hvert fald ikke hørt om ham før, jeg skulle møde ham, understreger Nicolas Dalby.

Reklame: Det er ikke UFC, men Kastaniens DNA vil overraske selv den mest hardcore krimifan. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her.

Blot fjerde dansker til et nummeret stævne i UFC

Dalby er på plakaten til et såkaldt nummereret stævne. Det betyder, at det er et af de meget store stævner i UFC-regi.

Kun tre danskere har prøvet at kæmpe på et nummeret stævne: Martin Kampmann, Joachim Christensen og Mark O. Madsen.

Dalby er første kamp i prelims – de indledende optaktskampe – og det begrænser glæden ved at være på et nummereret stævne.

– Det betyder ikke det store. Hvis man ikke er en del af main card, så det lidt lige meget, om det er et nummereret stævne. Så det betyder ikke det store for mig.

Reklame: Støt Nicolas Dalby i UFC – køb en T-shirt her.

Kampen skal kæmpes i UFC’s egne lokaler i det såkaldte APEX, der ligger lidt uden for Las Vegas. Sidst Nicolas Dalby var i aktion var på Fight Island i Abu Dhabi.

– Det er super fedt at være her. Det er meget federe end Fight Island. Der er langt færre restriktioner. Vi fløj nærmeste direkte til Las Vegas. Jeg kom med en negativ corona-test fra Danmark og var vel i karantæne i en halv dag.

Og for en god ordens skyld. Nicolas Dalby oplyser, at han og hele hans team alle er testet negativ for covid-19.

Herunder Dalby og hans team på vej til Las Vegas.

Lynanalyse: Dalby er ikke færdig ved nederlag

Nicolas Dalby skal selvfølgelig helst vinde. Det siger sig selv. Men et nederlag betyder langt fra et sikkert farvel til UFC.

Hvis Dalby taber på point efter et brag af en kamp, så bliver han ikke cuttet. Og kampen bliver et brag. Konklusionen må være, at ved en rigtig god indsats, så vil han også få muligheden for en fjerde kamp.

Og det vigtigste er de positive muligheder, kampen bringer for Dalby. Daniel Rodriguez er på ingen måder en kæmpe stjerne i UFC, men hans seneste kamp fik meget opmærksomhed.

Rodriguez lignede en mand, der var ved at blive stoppet, men kom på benene og stoppede i stedet sin modstander i første omgang. Det var en kamp der blev hypet, og tilbage i februar blev han kåret til Performance of the night i sin debutkamp.

LÆS OGSÅ: NY MODSTANDER TIL NICOLAS DALBY – MØDER I STEDET ÅRETS COMEBACK KÆMPER I UFC

Rodriguez er aldrig blevet stoppet, men hvis Dalby er manden, der får den skalp på sit CV, så står han lige pludselig solidt, når UFC vil forlænge hans kontrakt.

7-9-13.

Men overtro er slet ikke nødvendigt.

Dalby har uden tvivl våbene til at stoppe Rodriguez. I sine 18 sejre har Lokomotivo stoppet ti af sine modstandere.

Herunder en ganske ny video fra træningen i Rumble Sports op til kampen.

Denne artikel blev skrevet inden det kom frem, at Jesse Ronson brugte doping op til sin kamp mod Nicolas Dalby.

Ny modstander til Nicolas Dalby – møder i stedet årets comeback kæmper i UFC

Nu er det officielt. Nicolas Dalby skal møde Daniel Rodriguez. Credit: UFC

Dalby kommer ud i et brag af en kamp, når han møder Daniel Rodriguez næste lørdag. Amerikaneren har vist storform i 2020.

Det var meningen af Dalby skulle møde UFC-debutanten Orion Cosce til UFC 255 i Las Vegas. Men Cosce er blevet skadet, og en ny modstander blev hurtigt fundet.

Daniel Rodriguez skulle denne lørdag møde Bryan Barberena, men han måtte trække sig, og Rodriguez fik i stedet kampen mod Dalby. Amerikaneren er dermed ikke en short notice kæmper, men kommer i topform.

Det her skriver Dalby om sin nye modstander på Twitter.

Daniel Rodriguez fik sin UFC-debut i februar og vandt på submission over veteranen Tim Means. Tim Means skal også i aktion til UFC 255 og er på main card.

Rodriguez har haft to kampe mere i år. Den næste blev vundet på point, og i august vandt han over Dwight Grant efter et utroligt comeback.

Rodriguez blev sendt i gulvet tidligt i først omgang, hvilket blev efterfulgt af en byge af slag. Kamplederen stoppede utroligt nok kampen ikke kampen, og Rodriguez formåede at komme op, hvor han straks landede et venstre hook på Grants kæbe, der så røg i gulvet.

Grant var gasset ud og ramt, og så kunne Rodriguez klogt gøre arbejdet færdigt, og halvvejs i omgangen vandt han på KO.

Se det vilde comeback her.

Kampen bliver af mange betegnet som årets comeback af en kæmper, der var i store problemer undervejs i en kamp.

https://twitter.com/ufc/status/1297335683888173056?s=20

Kampen er high risk high reward

Daniel Rodriguez har haft 14 kampen. En kamp har han tabt, og det var på split decision. 7 kampe har han vundet på KO/TKO, 4 på submission og to på point.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi 2019. Kun 99,95 kr. – Yes! Kun 99,95 kr. I din boghandler eller her.

Rodriguez vil med andre ord blive en rigtig god skalp, såfremt Nicolas Dalby vinder. En dansk triumf vil vække opsigt hos UFC, og danskeren vil i så fald hurtigt komme videre fra sidst skuffende nederlag til Jesse Ronson i juli på Fight Island, hvor Dalby blev stoppet på submission i første omgang.

Hvis Dalby til gengæld taber, så ser vejen til toppen af UFC meget svær ud. Så rigtig meget er på spil for Dalby.

Uanset hvad, så er der lagt op til en fantastisk kamp, der burde få en placering på main card. Og uanset udfaldet, så kan de to kæmpere formentlig få en lille dyst på ‘tusser'”. Både Rodriguez og Dalby har hele ryggen tatoveret.

Her Rodriguez’s rygtatovering.

Her Nicolas Dalbys rygtatovering.

Wauw! Nicolas Dalby møder ubesejret knockoutkonge til UFC 255 i Las Vegas

Nicolas Dalby skal op imod en særdeles hårdtslående herre til UFC 255 i Las Vegas. Credit: Cage Warriors/Dolly Clew.

Sæt kryds i kalenderen d. 21. november! Her kæmper Nicolas Dalby mod det amerikanske knockoutmonster, Orion Cosce, til megastævnet UFC 255.

Nicolas Dalby skal være klar med paraderne, når han træder ind i buret næste gang. Hans modstander, Orion Cosce, har stoppet alle sine syv modstandere før tid som professionel, og som amatør stoppede han også alle sine modstandere.

Som professionel har den 26-årige amerikaner vundet seks kampe på TKO/KO og en kamp på submission.

Dermed er der lagt op til en utrolig spændende modstander til Nicolas Dalby.

Cosce vandt i august sin kamp i Dana White’s contender series 2020 mod Matt Dixon, der før kampen var ubesejret i hele ni kampe.

Opgøret var tæt i de to første omgange, men Cosce viste stor styrke og kondition, og med ground and pound blev kampen stoppet kort før tid.

Se afgørelsen herunder:

Orion Cosce fik efterfølgende en kontrakt med UFC. Dermed får han sin debut i UFC-regi mod Dalby.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi 2019. Lige nu kan den købes for kun 99,95 kr i Kon-tur boghandlerne og Bog & idé.

Dalby skal tilbage på vindersporet

For danskeren er det en mulighed for at rejse sig hurtigt efter nederlaget til Jesse Ronson d. 25. juli, hvor Dalby blev stoppet på en rear-naked choke i første omgang. Kort inden havde en lige træffer sendt Dalby i gulvet.

Dalby og hans seneste modstander, canadiske Jesse Ronson. Credit: UFC

Det var lidt af et choknederlag for Nicolas Dalby, der i kampen før havde vundet over brasilianske Alex ‘Cowboy’ Oliveira. Endnu et nederlag vil være et stort tilbageskridt for Dalbys plan om at komme i top-10 i UFC. Det siger sig selv.

Dalby har i sin karriere stoppet 10 modstandere før tid og vundet 8 kampe på point. Hans seneste 13 kampe har alle været i UFC eller hos Cage Warriors. Han har dermed haft markant flere kampe på et højere niveau end Orion Cosce. Det bør tælle til Dalbys fordel.

Kampen er på programmet til UFC 255, der foregår i UFC APEX, som ligger lidt uden for Las Vegas. Lige ved siden af ligger UFC Performance Institute, hvor kæmpere fra hele verden træner. Der er også træningsfaciliterer i UFC APEX, så to kæmpere, der skal møde hinanden, kan træne hver sit sted.

Reklame: Støt Nicolas Dalby, køb en T-shirt her.

Det er ikke hverdagskost, at en dansker kommer på et nummeret stævne, der er de helt store stævner i UFC. Dalby bliver den blot fjerde dansker, der prøver det.

Den danske MMA-pioner Martin Kampmann har været på adskillige, mens kæmperen Joachim Christensen deltog i UFC 211, hvor han tabte, og Mark O. Madsen deltog i UFC 248, hvor han vandt.