Analyse: Styrker og svagheder hos Dalbys modstander

Der er lagt op til stående kamp, når Dalby møder Khandozhko i Las Vegas. Credit: UFC

Sergey Khandozhko bliver Nicolas Dalbys næste modstander. Hvad er russerens styrker og svagheder? Flere ting er interessante.

Nicolas Dalby var underdog i sin seneste kamp mod Daniel Rodriguez, men han vandt kampen og står nu selv som favorit mod Sergey Khandozhko.

Men bliver det så en walk-over? Overhovedet ikke.

Sergey Khandozhko har blot to kampe i UFC, til gengæld har han været i buret 33 gange. Erfaring mangler han ikke. Store sejre – det har han dog ingen af.

Af sine 33 kampe har han vundet 26, tabt 6 og én er endt uafgjort.

Vandt første kamp i UFC

Sergey Khandozhko fik i juni 2019 sin debut i Stockholm mod en ubesejret svensker, Rostem Akman. Det var også Akmans debut i UFC.

Det blev en meget lige kamp, hvor russeren viste, at han et særdeles solidt calf kick. I første omgang blev Akman ramt mange gange, og i anden omgang ændrede han benstilling. De calf kicks skal Dalby undgå.

Khandozhkos er klart bedst stående. Og der er power i både slag og spark. Det oplevede Akman i anden omgang, hvor han blev sendt i gulvet.

Se i klippet her.

Khandozhko kunne dog ikke følge op, da han sendte Akman i gulvet. Faktisk virkede russeren træt. Umiddelbart ligner det en fordel for Dalby, da han har evnen til at køre på i et konstant højt tempo. Det er dog næppe et generelt billede på Khandozhko, der virker til at have en rigtig solid “tank”.

Russeren vandt over Akman på point i en meget, meget lige kamp. Akman tabte sin næste kamp i UFC og blev cuttet. I marts var han i aktion i Cage Warriors, hvor han blev stoppet af stortalentet Ian Garry. Se herunder.

Khandozhko anden kamp i UFC

I november 2019 mødte Khandozhko en russiske modstander, Rustam Khabilov, til et UFC-stævne i Moskva. Rustam Khabilov havde haft 11 kampe i UFC og blandt andet vundet på point over Jorge Masvidal.

Kampen mod de to russere blev meget lige. Khandozhko var klart bedste stående, og hans nedtagningsforsvar var virkelig solidt. Khabilov havde store problemer med at få Khandozhko ned og første i anden omgang lykkedes det, men Khabilov gjorde nærmest ingen skade på Dalbys kommende modstander.

Khandozhko tabte kampen på point, men Dalby skal være forberedt på, at han får svært ved at tage sin modstander til gulvet, selvom det faktisk tidligere har lignet Khandozhkos svaghed, og sine to nederlag før Khabilov tabte han på submission begge gange.

Hvor Khandozhko var blevet træt i sin første kamp i UFC, så var han slet ikke træt på samme måde. Det vidner om en rigtig god cardio.

Konklusion

Dalby vs Khandozhko ligner en stående kamp på papiret. Khandozhko er ikke på Daniel Rodriguez niveau, men russeren kæmper tit vildt og ukontroleret med sving og han sparker rigtig godt. Det er nogle styrker Dalby skal have stor respekt for.

Da Dalby mødte Jesse Ronson, der blev danskeren for ivrig. Det lærte han af. Mod Rodriguez var han meget mere “cool” i en klog stick-and-move taktik. Dalby vil også få muligheden for at kæmpe fra distancen mod Khandozhko, der som udgangspunkt ikke vil forsøge at gøre det til en kamp på gulvet.

Forhåbentlig kan Dalby gå i buret med en masse selvtillid. Det var en rigtig god skalp, da han slog Daniel Rodriguez, for Rodriguez mødte i sin efterfølgende kamp Mike Perry, der fik en regulær lektion af Rodriguez.

Herunder afgørelsen mellem Dalby og Rodriguez.

Nu kan danske MMA-fans blot håbe, at Dalby får en rigtig god træningslejr, og så går det løs d. 26. juni Las Vegas. Go, go, go!

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 119,95 lige her hos saxo.com
Del gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *