Derfor har Mark O. fravalgt Martin Kampmann i ringhjørnet

Mark O. Madsen har måtte træffe et valg, og derfor kan Martin Kampmann ikke være i ringhjørnet. Credit: Mark O. Madsen.

Det bliver uden Martin Kampmann i ringhjørnet, når Mark O. Madsen kæmper natten til lørdag mod Clay Guida.

Mark O. Madsen har i flere år haft Martin Kampmann som head coach, når der skulle kæmpes i buret. Men Kampmann vil ikke komme med råd og input til Madsen denne gang, når gonggongen lyder.

For Mark O. Madsen er blevet tilknyttet den amerikanske gym, Fightready, i Arizona, og det bliver deres ekspertise, som Madsen vil benytte.

– Jeg har tre trænere med fra Arizona, og jeg kan kun have tre med ind til kampen, så det bliver de tre, der kommer med i ringhjørnet.

Er Martin Kampmann stadigvæk en del af dit trænerteam?

–  Det er han. Jeg har sagt direkte til Martin, at jeg håber, at han fortsat vil være en del af det her projekt, og jeg kommer også til at fortsætte med at arbejde med Martin hjemme i Danmark.

Martin Kampmann og Mark O. Madsen til indvejning før opgøret mod Austin Hubbard sidste år. Credit: Palle Hyldgård Poulesn

Martin Kampmann er også med omkring Mark O. Madsen hele vejen op til kampen i denne weekend.

Kampmann er rejst til Las Vegas og støtter Madsen. På instagram står Martin Kampmann og Mark O. Madsen sammen med to af trænerne, der vil være med under kampen.

Manden, som Kampmann holder om, er head coach Eric Albarracin, og nummer to fra højre er træneren Eddie Cha.

World champ camp i Arizona

Mark O. Madsen nye trænerteam blev fundet ud af det blå. For et par måneder siden landede han i Las Vegas og var på udkig efter en base, hvor han kunne både træne og samtidig være med sin familie. Og Madsen fik pludselig et opkald klokken tre om natten fra Eric Albarracin, der spurgte om han kunne komme forbi til en kop kaffe.

En halv time efter sad de ansigt til ansigt.

– De er det tidligste morgenmøde, jeg nogensinde har haft, fortæller Mark O. Madsen med et grin. Herunder en optagelse mellem Mark og Albaracin.

Eric Albarracin er ikke hvem som helst. Han var træner for Henry Cejudo, der blev champ i UFC, og han er træner for Patricio Pitbull, den største stjerne i Bellator. Mark O. Madsen tog til Arizona og så forholdene hos Fightready og var solgt med det samme.

– Uanset, hvor jeg var landet i USA, så tror jeg ikke, at det her set-up er tilstede, fortæller Mark O. Madsen og nævner et eksempel.

– Jeg sidder på et kontor med seks-syv eksperter og analyserer mine kampe. Det er specialister inden for striking, brydning og grappling, der kigger på og kommer input. Har jeg været træt, så har der været behandling med det samme, og hver dag har jeg haft en kiropraktor. Det er helt unikt.

Rammerne har værtet utrolige, og seks trænere med forskellige specialer står til rådighed.

– Første og fremmest har jeg trænet med nogle dygtige trænere på min striking og fight IQ.

– Man taler om begrebet “distance mangement”, hvor jeg som bryder meget gerne vil helt ind på livet af folk, så har vi arbejdet med distance mangement. Og det er noget, der stadigvæk skal udvikles, og når jeg begynder at mestre det, så bliver det rigtig, rigtig spændende.

– Eddie Cha har været Henry Cejudos striking coach, Santino Defranco været grappling coach, Henry Cejoudos bror er træner i fristils brydning, og Captain Americas ( Eric Albarracin, red.) er brydetræner. Det er nogen af de bedste trænere i gamet.

– Jeg føler, jeg har lært rigtig meget. Og frem for alt, så føler jeg, at jeg har fundet et sted, hvor jeg kan se mig selv udvikle mig til, at kunne vinde et UFC-bælte.

Santino Defranco bliver den tredje person, der kommer til at være i ringhjørnet hos Mark O. Madsen på lørdag.

Herunder er Santino Defranco med UFC-kæmperen Korean Zombie, der også træner hos Fightready.

Clay Guida skal bekæmpes

Frem for alt er fokus rette mod Clay Guida, MMA-legenden, som Mark O. Madsen skal møde natten til lørdag.

– Jeg har aldrig været bedre. Det tror jeg ikke. Min fight IQ for MMA har aldrig været større end den er nu. Det er helt sikkert, fastslår den tidligere OL-bryder.

Clay Guida kæmper i et højt tempo og har især en meget farlig højre hånd. Den skal du vel passe på?

– Det der kan snyde lidt, med hans overhånds slag. Hans seneste par kampe har været mod southpaw-kæmpere, og der er det meget almindeligt, at man trækker højre hånd. Men hans højre hånd skal jeg afgjort være opmærksom på.

– Og så er der hans fristilsbrydning, hvor han lægger pres på og skubber frem. Men for at være helt ærlig, så kan der være to udfald af den her kamp. Enten kan han forsøge og lukke afstanden og bryde fristil med mig, eller også vil han køre kampen på distancen og være rørlig og hele tiden bevæge sig og kaste nogle slag ind med højre hånd.

Guida har jo en enorm rutine, og du møder formentlig en modstander, der ikke er bange for dig?

–  Han er helt ligeglad med, hvem han møder. Ingen tvivl om det. Han er veteran, han er en hård hund, han har taget alle de kampe, han er blevet tilbudt.

Herunder højdepunkter fra Clay Guidas karriere. Han har tabt 20 kampe og vundet 36.

Tror du, at du kommer på UFC’s rangliste, hvis du vinder?

–  Jeg kan slet ikke gennemskue eller overskue, hvad der er på spil, og hvad mulighederne er i den her kamp. Det er på alle mulige måder en stor kamp, og en god præstation mod Clay Guida kan jo åbne nogle døre for nogle kampe, som kun Martin Kampmann har stået i, set fra et dansk perspektiv. Så det er en unik situation.

– Men lige nu har jeg en stolthed og taknemlighed over kampen, og det jeg ved, der kommer til at ske efter kampen, det er, at jeg sætter mig i en flyver hjem til min dejlige familie, min dejlige kone og vores to dejlige børn.

Hvad er perspektivet, hvis du taber?

– Jeg gennemførte min seneste kamp med en brækket kæbe, jeg blev opereret, jeg blev genopereret, jeg har haft corona, min kone har været igennem et langt forløb med sklerose, og vores hus har været igennem en forsikringssag, så upåagtet af hvordan det går på lørdag, så er det her allerede en sejr i min bog. Det her er mit største comeback i min karriere overhovedet. Jeg kan ikke få hænderne ned lige nu. Der er altid en kæmpe risiko ved at kæmpe. Det er præmissen, og det bliver spændende.

Snart går det løs for Mark O. Madsen. Der skal nok komme nerver, når han træder ind i buret. Men lige nu nyder han oplevelsen.

– Humøret er højt. Jeg føler, jeg er klar. På lørdag skal jeg være klar. Jeg er lige blevet klippet, og som man siger herovre: look good, feel good, fight good, kommer det med et grin fra Mark O. Madsen.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Koster blot 119,95 kr. lige her hos saxo.com.
Del gerne