Mark O. vandt i UFC trods mystisk dommerseddel

Det lignede en klar sejr til Mark O. Madsen, men en dommer gav Guida sejren. Credit: FUC

Det lignede en klar sejr til Mark O. Madsen over Clay Guida, men det blev yderst nervepirrende, da dommerne var uenige om udfaldet.

Mark O. Madsen viste helt nye sider af sig selv i Las Vegas og udboksede UFC-legenden Clay Guida tidligt søndag morgen dansk tid.

Madsen sendte hele tiden jab i hovedet på amerikaneren, og ifølge statistikken ramte han flest gange i alle omgange. Desuden kontrollerede Madsen ringen og gik fremad næsten hele tiden.

Alligevel skulle Madsen igennem nogle nervepirrende sekunder, da afgørelsen blev læst op, for det blev meldt ud, at der var en split decision.

Dommeren Mike Bell havde Madsen til at vinde 29-28, dommeren Sal D’Amato gav meget overraskende Guida sejren med 29-28, mens den tredje dommer, Eric Colon, gav Mark O. Madsen alle omgange med 30-27, og dermed dansk sejr.

Her er de officielle afgørelser fra dommerne. Credit: UFC News.

To af dommerne havde faktisk Guida til at vinde tredje omgang, som nok var den omgang Madsen vandt mest overbevisende.

Afgørelsens betydning var ikke til at tage fejl af.

Ingen takedowns overhovedet

Både Guida og Madsen har en baggrund fra brydning. Men der var ikke et eneste takedown i kampen. Hvilket må siges, at være yderst overraskende.

Madsen kontrollerede midten af buret i hele kampen og pressede flere gange Guida tilbage, og når Guida fik ryggen mod buret, sendte Madsen knæ afsted til maveregionen.

Guida ramte til gengæld med mange calf kicks, der ikke så ud til at påvirke Madsen. Danskeren virkede meget afslappet, og faktisk virkede han til at have mere energi i tanken, da kampen sluttede.

Amerikaneren havde formentligt forventet, at danskeren ville forsøge at kontrollere kampen med sin brydning, og Guida må være blevet overrasket over Madsen nye stil.

Frem for alt må det konkluderes, at det var en imponerende sejr til Mark O. Madsen. Sejren skal ses i lyset af en tid, hvor Madsen først skulle komme sig efter en brækket kæbe, der krævede to operationer, så fik han corona, og værst af alt – hans kone fik konstateret multipel sklerose.

Alligevel har han samtidig formået at få bygget på sin kampstil – på et højt niveau. Med flere teknikker bliver det langt mere vanskeligt for modstanderne at læse Mark O. Madsen.

Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Koster blot 119,95 kr. lige her hos saxo.com.

Vil møde Gregor Gillespie

Lige efter kampen sendte Mark O. Madsen en hilsen til sin kone Maria, og han fortalte direkte ind i kameraet, at alt kan lade sig gøre.

Efterfølgende blev der spurgt, om Madsen havde en modstander i sigte, og her kaldte han Gregor Gillespie ud. Gillespie er rangeret som nr. 10 hos UFC.

Herunder et interview lige efter kampen. Ifølge Mark O. Madsen kunne han slet ikke huske, at han for kort tid siden havde kalt Gillespie ud.

Lyn-analyse

Hvis man før nattens kamp sagde, at Mark O. Madsen ville udbokse Clay Guida, så ville folk ryste på hovedet og le. Mark O. Madsens forbedringer i det stående game var ganske enkelt imponerende. Og det blev udført mod en toperfaren kæmper som Clay Guida. Wauw.

Guida har blot tabt to ud af 57 kampe på knockout. Så en KO sejr til Madsen var nok for meget at bede om. I sin forrige kamp var Guida klart bedre end sin modstander Michael Johnson, der tilbage i 2016 besejrede Dustin Poirier. Guida er og var på ingen måder en walkover, der lige malker de sidste kroner på sit ry.

Madsen er stemplet ind i en ny kategori med sejren over Guida. Der skal stadigvæk bygges på, og fremfor alt så bør brydning fortsat være fundamentet. Det er her Madsen er den bedste i UFC. Den force skal bevares. Takedowns tæller meget, og på gulvet kan Madsen gøre stor skade på modstanderen.

Det er selvsagt vigtigt, at Madsen har andre våben, når han møder modstandere, han ikke kan få ned. Guida var svær at få fat på, og faktisk virkede det til, at planen var, at Madsen ikke skulle bruge unødige kræfter på takedowns.

Madsens cardio var på et nyt niveau. Måske fordi han formåede at slappe af og doserede sine kræfter langt bedre. I hvert fald fik han gjort op med at være ”Mark O. Gassen” som nogen hånligt har kaldt ham på Twitter.

Hvad manglede der ellers? Hvis Madsen havde rystet Guida for alvor, så ville der næppe være nogen kritik. Men det nytter ikke at satse vildt, hvis man taber, og virkeligheden er den, at Mark ser ud til at udvikle sig mere og mere. Det går altså i den helt rigtig retning, og meget få vil kalde Mark O. Madsen ud.

Hvis nogen overhovedet.   

Del gerne