Megakamp venter efter Pitbulls sejr i nat – er det skidt for MMA?

Bellators største stjerne, Patrício ‘ Pitbull’ Freire vandt i nat sin kamp, og nu venter et brag mod A.J. McKee. Credit: Bellator

Bellator får drømmefinalen mellem Pitbull Freire og A.J. McKee, efter Pitbulls sejr over Emmanuel Sanchez, men på sigt kan MMA skære grenen over for sig selv.

Pitbull behøvede mindre end en omgang, og så havde han i nat stoppet Emmanuel via submission. Deres kamp var semifinalen i Bellators Grand Prix turnering i fjervægt. Det var Pitbulls sejr nummer 32 i karrieren.

Se højdepunkter fra kampen herunder (begynder ca. 3.50 inde i klippet).

Allerede efter kampen stod Pitbull ansigt til ansigt med den anden finalist, den ubesejrede A.J. McKee, der har vundet alle sine kampe i Bellator-regi. Imponerende.

Det er selvsagt den største kamp Bellator kan lave, og de kalder det allerede årets kamp i fjervægt.

Se deres møde herunder, hvor de gav hinanden verbale punch med det samme.

Megakamp skidt for MMA på sigt

Det er fantastisk med et MMA-brag, men kampen rejser også et spørgsmål. Hvem er i grunden den rigtige mester i fjervægt? Er det mesteren i Bellator eller UFC?

Normalt er der konsensus om UFC’s position, som det ”rigtige” forbund, men er UFC-mesteren i fjervægt, Alexander Volkanovski, bedre end Pitbull?

Det kan i hvert fald debatteres.

Pitbull Freire vandt for to år siden på knockout over Michael Chandler, og Chandler skal nu kæmpe om bæltet i letvægt hos UFC.

Det siger en del om Pitbulls kvalitet, og vil Volkanovski kunne slå Chandler?

Der er en masse ”hvis’er”, og hvis og hvis og hvis min røv er spids. Men situationen kan blive problematisk for MMA-sporten, der kan havne i boksesportens store problem: de bedste møder ikke hinanden.

Lad os sige, at Pitbull vinder over A.J. McKee, så vil alle håbe på en superkamp mellem Pitbull og Volkanovski, men det opgør er komplet urealistisk, da de er i hvert sit forbund, og UFC vil aldrig lave en kamp sammen med Bellator.

Læs også: SE AFGØRELSEN! GLISMANN STOPPER MODSTANDER MED BYGE AF SLAG

UFC vil i så fald skulle købe Pitbull ud af kontrakten med Bellator, og Bellator vil næppe slippe deres største stjerne. Ergo får kæmperne – og de mange fans – aldrig superkampen.

Det problem har hersket i boksesporten i mange, mange år, hvor de bedste boksere sad som verdensmestre i forskellige forbund og ikke mødte hinanden. Det gavnede – og gavner stadigvæk – ikke boksesporten. Faktisk var en grundsten i UFC’s succes, at de bedste mødte hinanden. Folk fik de kampe, de gerne ville se.

Bellator styrker sin position

Lige nu er det kun i fjervægt, at der er stor tvivl om den ”rigtige” mester, og derfor er UFC’s position ikke truet. Men Bellator bliver en stærkere og stærkere konkurrent.

Bellator har fået et samarbejde med Showtime, der er ejet af mediegiganten Viacom, og Bellator har skiftet strategi og satser i høj grad på egne kæmpere, hvor de før ofte tog tidligere kæmpere hos UFC.

Den strategi kunne ses på nattens stævne, hvor Usman Nurmagomedov var på plakaten, og han er fætter til den berømte Khabib.

Usman vandt sin kamp på point, og er nu ubesejret i alle sine 12 kampe.

Se lidt højdepunkter herunder.

https://twitter.com/BellatorMMA/status/1378165331374571521?s=20

Hvis Usman fortsætter sin kurve, så har Bellator måske en mester i letvægt, der hedder Nurmagomedov i nær fremtid, og så vil der igen komme spørgsmålet: Hvem er bedst? Mesteren hos UFC eller Bellator.

Og problemet vil atter være, at de bedste ikke kommer til at mødes, hvilket er rigtig skidt for sporten.

Khabib Nurmagomedov var ved ringside og fulgte sin fætter. Til venstre står den magtfulde manager, Ali Abdelaziz, og manden, der peger på Khabib er Scott Coker, der er præsident hos Bellator.

Læs også: DEBAT: EN VITAL ÆNDRING VIL ØGE CHANCEN FOR DANSK SUCCES I MMA

Herunder flere højdepunkter fra Bellator 255 i nat.

https://twitter.com/BellatorMMA/status/1378135134965219336?s=20
https://twitter.com/BellatorMMA/status/1378112099155595268?s=20
Reklame: Kastaniens DNA blev nomineret til årets krimi i 2019. Kun 99,95 kr. i din boghandler – eller 119,95 lige her hos saxo.com.

Del gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *